کاهش ۴ درصدی معوقات بانکی

رئیس کل بانک مرکزی ایران: نسبت کل مطالبات معوق بانکی کشور با کاهش ۴ درصدی از ۱۵ درصد به حدود ۱۱ درصد رسیده است

رئیس کل بانک مرکزی ایران بابیان عزم دولت تدبیر و امید در اصلاح نظام بانکی کشور گفت: نسبت کل مطالبات معوق بانکی کشور با کاهش 4 درصدی از 15 درصد به حدود 11 درصد رسیده و با برنامه ریزی های در دست اجرا در آینده نه چندان دور به زیر 5 درصد کاهش خواهد یافت. ولی الله سیف در کمیسیون هماهنگی بانک های استان یزد که با حضور استاندار و مدیران بانک های این استان برگزار شد، گفت: کشور در شرایط حساسی قرار دارد و شاهد گشایش های تدریجی در برخی از حوزه های اقتصادی و زمینه سازی جهش در برخی بخش ها قرار داریم. 
وی افزود: در زمینه مسائل بانکی گشایش ها با کندی و بتدریج در حال انجام است اما در حوزه نفتی اتفاقات قابل توجهی همراه با جهش در تولید و فروش همراه بوده است. 
رئیس کل بانک مرکزی با ترسیم شرایط آغاز به کار دولت یازدهم گفت: در بعد کلان زمانی که دولت یازدهم کار را شروع کرد، وضعیت اقتصادی کشور ملتهب بود و تحریم شدید در کنار رکود کامل منجر به تغییر جهت گیری های اقتصادی دولت شد. 
سیف اضافه کرد: با تغییر جهت گیری های دولت تدبیر و امید، قیمت ارز به ثبات رسید و هم اکنون با وجود شرایط خاص جهانی و شوک بازار نفت بدون تاثیر از بحران، قیمت ارز افزایش نداشته و اقتصاد ایران به آرامش رسیده، بنابر این انتظار اولیه سرمایه گذاران که تامین ثبات و امنیت برای سرمایه گذاری است، محقق شده و هم اکنون کشور به فعالیت های بلندمدت سرمایه گذاران نیاز دارد. 
وی ادامه داد: این آرامش و روند نزولی نرخ تورم از بالای 40 درصد تا زیر 8 درصد نشان دهنده جهت‌گیری‌های درست اقتصادی دولت بوده و آثار آن نیز در جامعه در حال آشکار شدن است. 
رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه هم اکنون نظام بانکی با پدیده خاصی به نام تنگنای مالی و کمبود منابع روبرست، گفت: در سال 94 بیش از چهار هزار و 170میلیارد ریال تسهیلات از سوی نظام بانکی کشور پرداخت شده ولی به دلیل انجماد 45 درصدی دارایی های بانکی در پرداخت تسهیلات، موانعی وجود دارد. 
وی تاکید کرد: باید تسهیلات را به صورت هدفمند در مسیر افزایش اشتغال و تولید قراردهیم به همین دلیل در سال گذشته هدف گذاری بانک مرکزی در مسیر حمایت از سرمایه های در گردش بود. 
سیف مهمترین مشکل تولید در کشور را جهت دار نبودن آن عنوان کرد و گفت: تولید باید بازارمحور و بر مبنای تقاضا باشد تا مسیر پیشرفت اقتصادی کشور را هموار کند . 
رئیس کل بانک مرکزی ایران درباره برنامه امسال نظام بانکی اظهار کرد: تکمیل پروژه‌های کوچک و نیمه متوسط و تامین سرمایه در گردش این واحدها از مهمترین برنامه‌های امسال است که بر اساس اعلام اولیه هفت هزار و 500 طرح با نیاز 160هزار میلیارد ریال در کشور وجود دارد. 
سیف افزود: تاکنون به حدود 15 هزار واحد در قالب ثبت نام در سیستم وزارت صنعت، معدن و تجارت یا مراجعه حضوری بیش از 106هزار میلیارد ریال تسهیلات پرداخت شده است . 
وی تاکید کرد: هیچ توجیهی برای پرداخت نکردن تسهیلات به واحدهایی که با دریافت سرمایه درگردش مشکلاتشان برطرف شود از سوی نظام بانکی پذیرفته نمی شود. 
سیف افزود: فقدان منابع بانکی یا چک برگشتی مانع پرداخت تسهیلات به واحدهای متقاضی نیست و برای واحد ورشکسته زمانی این تسهیلات تعلق می گیرد که وثیقه خارج از واحد ارائه شود و در این خصوص در استان ها، استانداران باید سیستم بانکی را مساعدت کنند. 
وی اظهار کرد: در دنیا بانک ها موظف به تامین مالی کوتاه مدت و پرداخت تسهیلات به واحدهای کوچک و متوسط هستند و بازار سرمایه باید نیاز مالی واحدهای بزرگ را تامین کند، اما در ایران باتوجه به بلوغ نرسیدن بازار سرمایه ، 90 درصد نیاز مالی واحدهای بزرگ را نیز بانک ها برعهده دارند . 
سیف با تاکید بر اصلاح نظام بانکی و ساختار آن گفت: بخش عمده اصلاح بانکی در دو حوزه افزایش سرمایه بانک ها و پرداخت بدهی های دولت است که با عزم جدی دولت در این خصوص و تهیه دو لایحه جدید که بزودی به مجلس می رود، نقش بانک مرکزی در نظام اقتصادی تقویت خواهد شد. 
شرکت درکارگروه تسهیل و رفع موانع تولید و بازدید از مرکز سرمایه گذاری یزد از دیگر برنامه های امروز رئیس کل بانک مرکزی در استان یزد اعلام شده است. 
بازدید از چند واحد تولیدی نیز از دیگر برنامه های سفر یکروزه ولی الله سیف در این استان است. 
استان یزد با یک میلیون و 80 هزار نفر جمعیت به عنوان چهارمین استان صنعتی کشور دارای 3 هزار و 500واحد تولیدی است. 

کد خبر 14822

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 8 + 8 =